Sinulla ei ole valittuja tuotteita.

Search Advanced Close

Rakenna HAGS Parkour puisto

Parkour

parkour park

Parkour (kutsuttu myös Freenunning) on harjoittelu, joka keskittyy kehon ja mielen kehittämiseen liikkeen, haasteen ja kokeilu avulla. Se yhdistää juoksu-, hyppy-, kiipeily- ja kierimisliikkeet, joilla harrastaja ohittaa eteen tulevat esteet.

Parkour tai Freerunning on hauskaa ja luovaa liikuntaa kaiken ikäisille sukupuoleen tai kykyihin katsomatta. Harrastajat haastavat kykyjään käyttäen esteinä mitä tahansa esillä olevaa arkkitehtuuria, etsien jatkuvasti uusia haasteita ja tapoja liikkua ympäristössään.

Parkourin kehitti Ranskassa 1980-luvulla joukko nuoria miehiä, jotka kutsuivat itseään nimeltään Yamakasi. Tämä kaveriporukka yhdisti lapsuuden pelit ja heidän kamppailulajien, sotilaskoulutuksen, fyysisen kuntoilun tekniikat, yms. parkourin kehittämiseksi useiden vuosien ajan. Vaikka näillä oli suuri vaikutusvalta, sen keskeisin periaate oli haastaa itseään aina, niin fyysisesti ja henkisesti, ja löytää oman itsensä mahdollisuudet.

Parkourin hyödyt

parkour park

Parkour on erittäin edistyksellinen liikunnan muoto ja auttaa siten sydän- ja verisuonitautien, aivohalvauksen, korkean verenpaineen, diabeteksen ja syövän torjumisessa. Fyysinen aktiivisuus yhdessä terveellisen tasapainoisen ruokavalion kanssa on suorassa suhteessa estämään liikalihavuutta tai ylipainoa. Fyysisellä aktiivisuudella on todettu olevan selvä positiivinen vaikutus psykologiseen hyvinvointiin. Oman itseluottamuksen ja yleisen hyvinvoinnin lisääntyminen voi myös vaikuttaa positiivisesti oppimiseen.

Parkourilla on todettu olevan suora vaikutus syrjäytymisen ehkäisyyn, koska itsekuri edesauttaa yhteistyötä harrastajien keskuudessa ja edistää yhteisöllisyyttä.

Parkour harjoitustuotteet tuo alueelle suurta käyttöarvoa, etenkin kun se yhdistetään ulkoleikki- tai kuntoilualueen yhteyteen. Parkour rohkaisee yhteisöllisyyden rakentamiseen sosiaaliseen osallisuuteen sekä kulttuuriesteiden ja sukupuolistereotyyppien murtamiseen. Parkour harjoitustuotteiden ansiosta sekä uudet että kokeneet harjoittajat voivat harjoittaa parkouriin liittyviä riskejä kontrolloidussa ja turvallisessa ympäristössä.

Mitä Parkour harjoittelualue tulisi sisältää?

parkour park

Parkour moduulitTeräs- ja betonirakenteisilla Parkour harjoitustuotteilla pyritään tarjoamaan mahdollisimman monipuolista fyysista haastetta. Pääsääntöisesti teräksisten runkoelementtien, terästankojen, betoniseinien ja tasojen, kumiaskelmien ja luonnollisten elementtien seoksesta rakentuvat tuotteet on suunniteltu osaksi urbaaneja kaupunkiympäristöjä.

InfokylttiValinnainen Infokyltti Parkour harjoitustuotteille, jonka voimme tarjota sinulle myös muulla informaatiolla ja ehdotuksin mitä kylttiin sisällytetään. Suosittelemme, että infokyltissä tulisi olla hätäkeskuksen numero, kohteen osoite, omistajan ja/tai huollosta vastaavan yhteystiedot sekä joitain terveys- ja turvallisuusohjeita.

Alusta3,0 m korkeille elementeille suosittelemme seuraavia EN 1177 -standardin mukaisia pinnoiteita, mikäli ne eivät ole ristiriidassa käytettävyyden kanssa:

  • Kumiturva-alusta riittävällä jousto-ominaisuudella.
  • Nurmilaatta-turva-alusta riittävällä jousto-ominaisuudella.

Muita alustoja voidaan käyttää, mutta ne saattavat olla ristiriidassa Parkour harjoitustuotteiden yleisen käytettävyyden kanssa.

 

Parkour elementtimme

parkour park

Tarjoamme valmiita Parkour-tuotteita, jotka on kehitetty yhteistyössä Parkour-valmentajien ja aktiivisten harrastajien kanssa.

Terveys- ja turvallisuusvaatimukset
Parkour tuotevalikoimamme on EN 16899 -standardin mukaiset ja jokainen tuote tai tuoteyhdistelmä on tuotekohtaisesti riskinarvioitu.

Materiaalit
Parkour tuotteemme koostuu pääasiassa teräksisistä runkoelementeistä, terästangoista, betoniseinistä ja -tasoista sekä kumiaskelmista. Myös muiden materiaalien ja luonnollisten elementtien käyttö on mahdollista.

Huollon ohjeetParkour-elementit ovat yleensä huoltovapaita. Suosittelemme kuitenkin, että rutiininomaiset, toiminnalliset ja vuosittaiset tarkastukset tehdään säännöllisesti ja ajallaan turvallisuuden ja tuoteiden pitkäikäisyyden takaamiseksi.

Suomi

J-Trading OY/AB
Kuriiritie 15
01510 Vantaa
Finland

Seuraa HAGS

Contact Us

If you have questions or would like to know something about our products, you can contact us by phone, fax, email or directly on our website. If you do not know who at HAGS you should talk to, or if you would like to come in contact with a specific person at HAGS, you are welcome to call our switchboard to get connected to the right person.