Sinulla ei ole valittuja tuotteita.

Search Advanced Close

5 tarkistettavaa asiaa hankkiessasi keinua

Leikkipaikkojen klassikko, joka on hauskuuttanut lapsia ja nuoria sukupolvesta toiseen.

Heilumisen liike on todellakin hauska kokemus sekä lapsille että vanhemmille: se edistää naurua ja onnea, mikä on hyödyllistä sekä fyysiselle että henkiselle terveydelle; se kannustaa vanhemman ja lapsen vuorovaikutusta leikin aikana, mikä tekee siitä positiivisen sitoutumiskokemuksen. Useat asiantuntijat ovat yhtä mieltä myös sen myönteisistä vaikutuksista lasten fyysiseen ja henkiseen kehitykseen kehon tietoisuuden parantamisesta onnellisuuden ja kuuluvuuden tunteeseen. Keinut voidaan nähdä yksinkertaisina tuotteina, mutta niissä on kuitenkin merkittävä leikkiarvo ja monta  turvallisuusvaatimuksissa huomioitavaa seikkaa. Tässä on 5 kriteeriä, jotka on otettava huomioon ennen keinun hankintaa:

playground swings buying guide

Mitat

Kun olette hankkimassa keinua, kannattaa tarkistaa putoamiskorkeus ja turva-alueen koko tuotteen tiedoista. Mahdollinen putoamiskorkeus vaikuttaa alustana käytettävään materiaaliin, ja putoamisalue tietenkin tuotteen tilantarpeeseen, jonka täytyy olla täysin vapaa esteistä.

Molemmat seikat vaikuttavat myös suoraan asennuskustannuksiin.

Vastaavat tuotteet

Istuin malli

Istuinmallin valintaan vaikuttaa haluttu käyttäjäryhmä. Pienimmät vauvat tarvitsevat enemmän tukea, kun taas pikku taaperot osaavat jo hieman tukea itseään turvaistuimeen. Lautaistuin soveltuu taas ainoastaan yhdelle käyttäjälle, kun rengasistuimeen voi hyvin mennä kaksikin käyttäjää. Pesäkeinuun taas mahtuukin jo kokonainen pesue lapsia.

Vastaavat tuotteet

Materiaalit

Materiaalin valintaan vaikuttaa niin esteettiset kysymykset kuin huollon tarve. Puurunkoinen keinu sopii usein paremmin luontoon ja teräskeinu urbaaniin ympäristöön. Teräs kestää paremmin mahdollista ilkivaltaa, joten se sopii paremmin haastaviin kohteisiin.

Vastaavat tuotteet

Lisäturvallisuus

Osassa keinuistamme on 'anti-wrap' laakerointi yläpuomissa, mikä estää keinuistuimen ketjujen kierittämisen yläpuomin ympärille, tehden istuimen käyttökelvottomaksi. Stratuksessa on turvallisuuden vuoksi lisäketju.

Sijainti

Kuten minkä tahansa liikettä sisältävän leikkivälineen kohdalla, keinun asennuksessa on noudatettava yleisiä turvallisuusvaatimuksia. Rungon sijoittelun tulisi minimoida törmäysriski olemalla turvallisella etäisyydellä muista leikkivälineistä ja riittävän kaukana kulkuväylistä. Varmista myös, ettei keinun välittömässä läheisyydessä ole maisemallisia elementtejä; pensaat, puut tai kivetvoivat olla mahdollisia vaaranaiheuttajia, jos lapset putoavat keinusta tai juoksevat sen ympärillä huolimattomasti.

Omega keinurunko Bravo & Tango istuimilla

Suomi

J-Trading OY/AB
Kuriiritie 15
01510 Vantaa
Finland

Seuraa HAGS

Ota yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää tai haluaisit lisätietoja tuotteistamme, leikkipaikkarakentamisesta tai niihin liittyvistä turvallisuuskysymyksistä, voit soittaa, laittaa sähköpostia tai poiketa toimipaikassamme.