Sinulla ei ole valittuja tuotteita.

Search Advanced Close

Lisätietoa käyttämistämme materiaaleista

Pohjoismainen mänty Ulkoleikkivälineissä ja ulkokalusteissa: ominaisuudet ja edut

Mänty antaa leikkivälineille luonnollisen ulkonäön, jonka ansiosta se täydentää täydellisesti niin kaupunkien viheralueita kuin syrjäisempiä leikkipaikkoja. Puulla on myös suuri opetuksellinen arvo ja se voi olla osa kannustavaa ulkoopetusta, jonka tarkoituksena on kannustaa lapsia ja aikuisia löytämään ja arvostamaan luontoa.

Olitpa etsimässä erinomaista kestävyyttä tai suurta vastinetta rahalle, tässä muutama syy käyttää puuta:

Miksi männystä valmistetut tuotteet ovat vahvat ja kestävät?

 • Mäntymme on peräisin Skandinavian metsistä, jossa puut kasvavat hitaasti ja kehittyen laadultaan erittäin tiheäksi ja tiiviiksi. Valitsemme tarkkaan parhaat puut, joissa ei ole vikoja. Pohjoismainen puu sisältää runsaasti sydänpuuta, jossa on luonnollisesti mukana paljon pihkaa, luonnollista kyllästysainetta. Tämän johdosta se on jopa käsittelemätöntä erittäin kestävä ja vähemmän altis tuhohyönteisille tai sienitaudeille. Mäntymme kestää ankarat sääolosuhteet, kuten pitkät kylmät pohjoiset talvet ja kosteat sääolot.
 • Puuosat käsitellään ensin öljyllä, mikä lisää materiaalin kestävyyttä ja parantaa sen luonnollista ulkonäköä. Tämän jälkeen puulle lisätään väriaine ja pinnoite sileän viimeistelyn sekä miellyttävän hienovaraisen värin luomiseksi. Käsittelyn ansiosta pinta vastustaa veden imeytymistä puuhun.
 • Kaikissa puutolpissamme on galvanoitu teräksinen maajalka, joka estää puun suoran maakosketuksen. Tämä vähentää hometartunta- ja lahomisriskiä ja lisää rakenteellista vahvuutta sekä estää tukitolppien yllättävän romahtamisen. Pystytolppien yläpäät on suojattu muovihatuilla.
 • Kantavat puutolpat on valmistettu liimapuusta, jotka suunniteltu ja valmistettu kestämään raskaan kulutuksen ja toistuvia iskuja. Tolppien sivujen urat vakauttavat puun rakenteen estäen tolppien kiertymisen ja vähentäen puun taipumusta halkeilulle/säröilylle.
 • Insinööritiimimme työskentelee kovasti, jotta voidaan kehittää hyvin suunniteltuja ratkaisuja estämään veden seisomisen materiaalin pinnalla, mikä nopeuttaa puun rappeutumisprosessia.
 • Tuotteidemme täyttäessä korkeat laatuvaatimukset, olemme niin luottavaisia, että tarjoamme valmistamallamme puulle 10 vuoden takuun lahoamista vastaan.

Nordic pine timber equipment

Liimapuutolppamme koostuvat kolmesta toisiinsa yhdistetystä osasta, menetelmä joka lisää lujuutta ja pienentää halkeilua.

Nordic pine timber play equipment from HAGS

Koneistetut urat mahdollistavat puun elämisen, laajenemisen ja kutistumisen, ilman että halkeamia muodostuu.

Mitkä ovat pohjoismaisen mäntypuun ympäristövaikutukset?

 • Puutavara on uusiutuva raaka-aine,tehden siitä yhden ympäristöä säästävimmistä materiaaleista.
 • Kaikki puutavaramme on FSC-sertifioitu ja hankittu vastuullisesti hoidetuista metsistä..
 • Puun tuotantoprosessi on täysin tietokoneistettu ja vähentää jätteen määrää.
 • Käytämme ainoastaan vesipohjaisia ​​biologisesti hajoavia liuottimia, joilla ei ole negatiivisia vaikutuksia ympäristöön.

Kuinka huoltaa tai kierrättää leikkivälineiden ja ulkokalusteiden puutavara

 • Puu on luonnollinen materiaali, joten se kutistuu kuivissa olosuhteissa ja laajenee ollessaan kostea. Joitakin pieniä halkeamia ja säröjä saattaa ajan myötä esiintyä, mutta tämä ei vaikuta laitteen rakenteelliseen kestävyyteen, eikä tästä myöskään ole syytä olla huolissaan.
 • Puutuotteet voivat kestää yli 20 vuotta normaaleissa olosuhteissa. Suosittelemme tarkistamaan tuotteet säännöllisesti ja poistamaan roskat, kuten hiekan tai lehdet, sekä puhdistamaan tuotteet miedolla puhdistusaineella pölystä ja ilmansaasteista. Maalipinta on suositeltavaa ehostaa 3-5 vuoden välein säilyttääkseen tuotteet parhaassa mahdollisessa kunnossa.
 • Koska kaikki käyttämämme pinnoitteet ovat biologisesti hajoavia, puuosat voidaan polttaa tai kierrättää, joten mikään erityinen hävittämisprosessi ei ole tarpeen.

Nordic pine timber play equipment

Puutasot

Nordic pine timber play equipment

Puupaneelit ja -ikkunat

Nordic pine timber play equipment

Puutolpat

Nordic pine timber park and urban furniture

Puukalusteet

Miksi valita teräksiset tuotteet?

Teräksisillä tuotteilla on tyylikäs nykyaikainen ilme ja soveltuvat erinomaisesti täydentämään modernia arkkitehtuuria. Materiaali on erityisen kestävää, vaatien hyvin vähän kunnossapitoa, minkä johdosta tuotteita suositellaan haastaviin ympäristöihin.

Käytämme laadultaan ainoastaan rakenteellisen kestävyyden omaavaa terästä, joka on suunnattu kestämään toistuva käyttö ja suuri kuormitus. Materiaali on läpikäynyt useita käsittelyjä, joilla lisätty teräksen kestävyyttä ja käyttöikää.

Miksi teräs on kestävää?

Powder coated steel outdoor recreational equipment

Pulverimaalattu teräs: valmistus ja viimeistely
Koska valmistus ja viimeistely tapahtuu omissa tiloissamme, on meillä täysi kontrolli laatuun ja turvallisuuteen. Hankimme päällysteet ja maalit Akzo Nobelilta, johtava maailmanlaajuinen maalialan valmistaja, joka tunnetaan tiukoista testausmenetelmistä ja korkealaatuisista tuotteistaan. HAGS on akkreditoinut heidän maalausjärjestelmän.

stainless steel outdoor recreational equipment

Ruostumattoman teräksen ominaisuudet ja hyödyt
Ruostumatomalla teräksellä on sileä, esteettisesti miellyttävä, pinta ja erinomainen korroosionkestävyys. Se soveltuu parhaiten osiin, jotka tarvitsevat kestämää jatkuvaa kovaa kulutusta tai rasitusta, kuten liukumäkiin tai rakenteellisiin tolppiin. Ainutlaatuisen ominaisuutensa johdosta ruostumaton teräs vaatii hyvin vähän huoltoa ja ylläpitää visuaalisesti houkuttelevan ulkoasunsa pitkään.

Kuinka kestäviä terästuotteet ovat?

Poikkeuksellisen kestävänä materiaalina korkealaatuinen terästuote on tosiasiallisesti ympäristöä säästävä, koska se kestää erinomaisesti ajan rasituksen ja on pitkäikäinen. Olemme myös panostaneet tutkimukseen ja kehitykseen tehokkaiden valmistusprosessien luomiseksi, jotka vähentävät ympäristövaikutuksia.

 • Pulverimaalausprosessi vaikuttaa ympäristöön vähemmän kuin muut valmistusprosessit: jauhe ei sisällä liuotinta, ylijäämäjauhe on helposti puhdistettavissa ja täysin uudelleen hyödynnettävissä. Siksi ko. prosessia on turvallista käyttää ja se noudattaa kaikkia nykyisiä ja ehdotettuja ympäristölainsäädäntöjä.
 • Teräs on täysin kierrätettävissä. Poistettaessa tuote käytöstä, sen materiaalit voidaan myydä kolmansien osapuolten alihankkijoille, mikä minimoi laitteiden kokonaiskustannukset ja tuotteen hiilijalanjäljen.

Takuu

Tarjoamme 25 vuoden takuun rakenneteräkselle ja 5 vuoden takuun pulverimaalaukselle

Terästuotteiden huolto ja kierrätys

Tuotteemme on tarkastettava säännöllisesti mekaanisten vaurioiden osalta ja suosittelemme, että teräksen jauhemaalipinnan puhdistus tehdään miedolla pesuaineella ja pehmeällä liinalla vähintään kerran vuodessa. Mikäli tuote sijaitsee 1500 metrin etäisyydellä merestä, olisi pesu suoritettava kolmen kuukauden välein.

Maalauspinnassa huomioidut kolhut tai naarmut tulisi korjata kuukauden sisällä:

 • Vaurioituneet pinnat on hiottava perusteellisesti hienolla hiekkapaperilla korroosio kokonaan poistaen.
 • Puhdista hiottu alue miedolla liuottimella.
 • Maalaa välittömästi HAGS-korjausmaalilla.

Lisäohjeissa ota yhteyttä HAGS-edustajaasi. Korjausmaalatessa paljasta terästä, käytä sinkkikyllästettyä pohjamaalia ennen pintamaalausta.

 

Terästä käytetään:

Stainless steel multi-play unit HAGS

Uniplay monitoimitelineissä yhdessä ruostumattoman teräksen kanssa

Steel trim trail units HAGS

NRG toimintaradoissa

Steel playground swings HAGS

Keinun rungoissa

MUGA in steel

AREENAssa

Miksi valita HPL tuotteet?

HPL (High Pressure Laminate) -korkeapainelaminaatti on erittäin vahva materiaali, jota käytetään paljon rakennus- ja muotoiluteollisuudessa mm. terasseissa, verhoukissa ja huonekaluissa. HPL tarjoaa erinomaisen kestävyyden ja huoltovapauden sekä visuaalisesti houkuttelevan ulkonäön. Koska se kestää voimakkaat tuulet ja korkean kosteustason, se sopii kaikiin ympäristöihin, myös rannikkoalueille.

Kuinka HPL on valmistettu?

HPL koostuu useista kerroksista voimapaperia, joka kyllästetty kuumakovettuvalla hartsilla, sekä koristeellisesta pintapaperikerroksesta. Kerrokset puristetaan yhteen korkeassa lämmössä ja kovassa paineessa. Prosessin tuloksena on tiivis, erittäin kova laminoitu yhtenäinen levy.

Mitkä ovat HPL tuotteiden edut?

 • Yhtenäisen tiiviin laadun ansiosta HPL on luja ja erittäin kestävä materiaali ja sillä on suuri vastustuskyky naarmuuntumiselle, kuumuudelle, kosteudelle, lialle, toistuville iskuille sekä voimakkaalle kulutukselle..
 • HPL on erittäin helppo puhdistaa. Tarvitset vain sienen ja mietoa pesuainetta, jolla poistat useimmat tahrat tai liat.
 • HPL on saatavana eri väreillä ja kuvioinneilla. Leikkipaikalle saadaan luotua käyttäjille visuaalista kiinnostusta kirkkain värein ja levyihin kaiverretuin räätlöidyin kuvioin.

 

HPL korkeapainelaminaattia käytetään:

HPL play equipment HAGS

UniMini ja UniPlay seinämissä, lattioissa ja katoissa

HPL play equipment HAGS

Jousituotteiden reunuksissa

HPL play equipment HAGS

Liukumäkien sivurakenteissa