Page ID= 3259

Sinulla ei ole valittuja tuotteita.

Search Advanced Close

Leikkipaikan turva-alustojen merkitys:

  • Parhaan mahdollisen turvallisuuden varmistaminen käyttäjille: iskua vaimentavat alustat auttavat estämään putoamisesta johtuvia vakavia päähän kohdistuvia vammoja. Iskuja vaimentava alustaa käytetään tuotteiden alla, joiden vapaa putoamiskorkeus on yli 600 mm tai joissa on pakotettu liike, kuten leikkipaikoille asetetuissa eurooppalaisissa standardeissa EN1176 ja EN1177 ohjeistetaan.
  • Lisäävät leikkiarvoa: materiaalit, värit, kuviot ja muodot lisäävät visuaalisia ärsykkeitä, kannustavat leikkimään ja liikkumaan sekä rohkaisevat mielikuvitusta - ohjaavat luovaan leikkiin.

Mitä tulee huomioida ennen asennusta:

  • Tuotteen vapaa putoamiskorkeus määrää turva-alustan kokonaispaksuuden ja materiaalin kokonaismäärän.
  • Muuta huomioitavaa (maaperän ja ilmaston vaatimukset, kuivatus…)
  • Käyttäjäikä, käyttäjäryhmä, käyttötarkoitus ja käyttäjien lukumäärä

Leikki- ja liikuntapaikkojen alustamateriaalit:

Playground safety surfacing

 

Nurmimatto

Kumimatto, jonka läpi ruoho kasvaa. Tämä alusta sulautuu ympäristöön ruohon kasvaessa, luoden luonnollisen leikkipaikan. Matto ehkäisee liukastumista ja käytännöllinen alueille, joilla ruohon kasvu muutoin on heikkoa, kuten keinujen tai kiipeilytelineiden alla. Nurmimattoa voidaan käyttää myös maapinnan kulutuksen ehkäisemiseen niin leikkivälineiden ympärillä kuin kulkureiteillä.

Valettu alusta

Valettava kumialusta on polyuretaaniliiman ja kumirouheen seos. Alusta ehkäisee liukastumaista ja on huokoisuutensa johdosta hyvä vaihtoehto kaikiin sääolosuhteisiin. Alustan etuna on saumaton pinta, joka mahdollistaa helpon pääsyn pyörätuolin käyttäjille ja on kätevä puhdistaa ja ylläpitää.

Soveltuu sekä leikki- että urheilualueille. Kimmoisa alusta suojaa kehoa ja vaimentaa iskuja juostessa ja hyppiessä. Valettava kumialusta voidaan asentaa haastaviinkin kohteisiin määritellyn putoamiskorkeuden mukaiseksi.

Hake

Hake sulautuu luonnollisesti ympäristöön ja tarjoaa erinomaisen vaimennuksen. Haketta ei suositella iskua vaimentavaksi alustaksi keinuille tai muille liikkeen omaaville tuotteille, koska se on helposti siirtyvää. Hake ei ole sallittu karusellien yhteydessä, koska etäisyys turva-alustan pintaan muuttuu siirtymisen johdosta.

Tekonurmi

Kestävänä materiaalina tekonurmi sopii ympärivuotiseen käyttöön ja se voidaan asentaa rinteeseen. Asennukseltaan tekonurmi on ihanteellinen suurilla alueilla. Tekonurmen alle lisättävä iskua vaimentava alusta antaa tekonurmelle tarvittavan jousto-ominaisuuden.

Asfaltti

Asfaltti on suosittu liikuntapaikkojen materiaali, antaen toiminnallisen pinnan usealle ulkopelille. Asfaltti on helppo ja edullinen asentaa sekä huoltaa mutta joustamattomuuden johdosta se ei kuitenkaan ole suositeltava tuotteiden alle, joilla putoamiskorkeutta.

Kumikuorike

Kierrätettyä kumikuoriketta voidaan käyttää joko sellaisenaan hakkeen tapaan tai valettavana seoksena polyuretaaniliiman kanssa. Kumikuorike soveltuu ympärivuotiseen käyttöön ja se voidaan tarvittaessa asentaa ilman suuria maatöitä. Huokoisen rakenteen johdosta kumikuorike ei sovellu kohteisiin, joissa se altistuu jatkuvalle tai voimakkaalle kulutukselle.

Turvasora- / hiekka

Leikkipaikkojen turvasora / -hiekka on oltava pestyä ja tiivistymisen estämiseksi se ei saa sisältää 0-ainesta ja sen rakeet on oltava pyristettyjä. Turvasora / -hiekka antaa erinomaisen vaimennuksen ja on käsiteltävänä materiaalina suositeltava käyttää lapsen kehitystä tukemaan.

Nurmikko

Nurmikko luo luonnonmukaisuutta ja kauneutta missä tahansa tilassa ja sillä saadaan viihtyisyyttä rakennettuun ympäristöön. Nurmikon iskunvaimennus huomioitava maaperän ja ilmastyypin mukaan.